© 2023 Tat. All rights reserved.

Hakkımızda

Bir Bakışta Tat Gıda

1967 yılında kurulan Tat Gıda Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden biri konumundadır.
Tat Gıda’nın güçlü konumunun ardında; dünya standardındaki üretim altyapısıyla birlikte, güvene dayalı sanayici-üretici iş birlikleri, Türk çiftçisinin özverili katkısı, tüketici odaklı ve yenilikçi şirket kültürü bulunuyor. Salça, domates ürünleri, konserve ve ketçap pazarının lider markası Tat, her zaman kaliteli, lezzetli ve doğal ürünleri tüketicileriyle buluşturuyor. 1967 yılından bu yana domates tarımını geliştirerek Türkiye konserve sanayiinin küresel pazarda rekabet eder hale getirme vizyonuyla çalışıyor.

Ürünlerimiz

Tat Konserve’nin tarihsel serüveni, uzun, sabırlı ve meşakkatli yollardan geçerek 1967 yılında başladı. Vehbi Koç’un 1950’li yılların başından itibaren hayal ettiği ve kurmak için çalıştığı Tat Konserve, 1967 yılında kuruldu. Bursa, Mustafakemalpaşa’da inşa edilecek olan fabrikanın temeli Şubat 1968’de atılmış ve aynı yıl üretime geçilmişti.

1967
Tat Konserve Kuruldu
1983
Kagome Tat Projesi
1997
Yeni Sos Hatları Kuruldu
2006
Gerçek Tatlar Korumamız Altında
2016
Domatesin Önderleri
2017
50.Yılda Guinness Rekoru
2021
Türkiye’de Lider, Globalde İddialı

1967

Tat Konserve Kuruldu

Tat Gıda’nın temelleri, 22 Haziran 1967’de Vehbi Koç tarafından Bursa Mustafakemalpaşa’da domates ürünleri işlemek üzere “Tat Konserve” adıyla atılmıştır.

1983

Kagome Tat Projesi

Tat Konserve ile 1899’dan bu yana domates ve mamulleri üretimini sürdürmekte olan Japonya’nın en köklü şirketlerinden Kagome arasında sözleşme imzalanarak 1983 yılında ‘Kagome – Tat Projesi’ başlatıldı.

1997

Yeni Sos Hatları Kuruldu

90’lı yıllar Tat Gıda için hızlı adımların atıldığı yıllar oldu. 1993 yılında halka açılan Tat, 1997 yılında yeni bir atılım daha yaparak, son teknoloji ve el değmeden üretim yapan makineler ile; hardal, ketçap ve mayonez üretim dolum hatları kurdu.

2006

Gerçek Tatlar Korumamız Altında

2006’da İzmir Torbalı’da açılan yeni fabrika ile üretim kapasitesi artırıldı ve tüketicilere ‘Gerçek Tatlar Korumamız Altında’ mottosuyla lezzetli ürünler sunulmaya devam edildi

2016

Domatesin Önderleri

Tat Gıda sektöründe bir ilke daha imza atarak Türkiye’de sanayi domatesi üretiminin gelişmesi ve uluslararası pazarda rekabet edecek bir konuma gelmesini hedefleyen ‘Domatesin Önderleri’ projesini başlattı.

2017

50.Yılda Guinness Rekoru

2017’de 50.yılını çiftçileri ve çalışanları ile büyük bir coşku ve heyecanla kutlayan Tat, Mustafakemalpaşa’da bulunan fabrikasında ‘En Çok Kişi ile Ekmek Üzerine Eş Zamanlı Salça Sürme Rekoru Denemesi’ yaparak Guinness Rekoruna imza attı.

2021

Türkiye’de Lider, Globalde İddialı

Tat Gıda, 2021 yılında gerçekleştirdiği kapasite artış yatırımları ile toplam yıllık salça üretim kapasitesini 71 bin tondan 85 bin tona: kornişon turşu üretim kapasitesini ise 5 bin tondan 22 bin tona çıkardı.

Yönetim

Yönetim Kurulu

Üst Yönetim